Verbi + verbi -harjoitus

KIRJOITA VERBIT OIKEASSA MUODOSSA.

Liisa on kahden lapsen yksinhuoltajaäiti. Hän on töissä suuressa toimistossa. Viime perjantaina Liisa pääsi (LÄHTEÄ) töistä kotiin vasta kuudelta. Hän aikoi (MENNÄ) Kekäleeseen (OSTAA) uudet housut, mutta se oli jo kiinni. Hän olisi halunnut (LÄHTEÄ) suoraan kotiin, mutta hänen oli pakko (KÄYDÄ) kaupassa (OSTAA) jotakin ruokaa.
Kun Liisa tuli kotiin, siellä oli ihan kauhea sotku, ja Liisan 10-vuotias tytär Hanna seisoi keittiössä (ITKEÄ) . Tytär sanoi, että hänen veljensä Ville oli kiusannut häntä. Liisa kielsi Villeä (KIUSATA) sisartaan ja pyysi heitä molempia (SIIVOTA) sotkuista kotia. Itse Liisa rupesi (LAITTAA) ruokaa. Hän on omasta mielestään aika hyvä (LAITTAA) ruokaa ja toivoo, että hänen tyttärensä oppii myös joskus (VALMISTAA) herkullista ruokaa.
Kun ruoka oli valmista, he istuivat yhdessä pöytään (SYÖDÄ) . Ruoan jälkeen lapset auttoivat Liisaa (KORJATA) pöydän. Ruoan jälkeen Ville lähti vielä ulos (TAVATA) kavereitaan, mutta Hanna jäi kotiin (KUUNNELLA) musiikkia ja (KATSOA) televisiota. Liisasta oli tosi kivaa, että hänen ei tarvinnut jäädä yksin kotiin.

©Salpaus/Monikulttuuripalvelut