Kertova lauseenvastike

Aukkotehtävä

Täytä kaikki aukot ja paina "Tarkista". "Vihje" ja "Vinkki" -painikkeilla saat tarvittaessa apua, mutta pistemääräsi laskee.
Tee että-lauseesta lauseenvastike.

JANNEN ELÄMÄÄ

Aamulla ystäväni Janne nukkuu mielellään pitkään. Hänen vaimonsa näkee aina aamuisin ensimmäiseksi (että hän sytyttää) tupakan. Vaimo näkee (että Janne istuu) pitkän aikaa parvekkeella. Janne haaveilee aina suuresta veikkausvoitosta.

Tänä aamuna vaimo tekee Jannelle kinkkuleivän. Jannella ei ole vielä nälkä. Hän on hyvin väsyneen näköinen. Janne tulee sisään olohuoneeseen. Vaimo on vielä vessassa ja uskoo (että Janne keittää) hänelle kahvia. Mutta Janne ei keitä. Hän istahtaa sohvalle ja katsoo tekstitelevisiosta veikkaustuloksia. Kun Jannen vaimo tulee vessasta, hän on kiukkuinen Jannelle, kun kahvi ei ole vielä valmista.

Janne lähtee töihin ja hänen vaimonsa ja pikkuinen tyttärensä jäävät kotiin. Jannen vaimo uskoo (että Janne söi) kinkkuleivät, mutta hän huomaakin (että Janne jätti) leivät pöydälle. Vaimoa suututtaa. Janne on jo muutenkin liian laiha. Jannen työkaveri kertoo (että he olivat voittaneet) totossa viisisataa markkaa.

Teksti ja tehtävä: Salpaus/Marja 2000