Partisiippi- ja lauseenvastikeharjoitus


TEE PARTISIIPPILAUSE TAI LAUSEENVASTIKE SULUISSA OLEVAN SIVULAUSEEN PAIKALLE

Trafikverket: Nasta vähentää kuolemanriskiä

(Niillä, jotka ajavat nastarenkailla) on yli 40 prosenttia pienempi riski joutua kuolonkolariin kuin (autoilijoilla, jotka käyttävät nastattomia renkaita) , kertoo (tutkimus, jonka Ruotsin tielaitos Trafikverket on teettänyt) .

Tulokset pohjautuvat analyysiin (369 kuolonkolarista, jotka sattuivat vuosina 2000-2009) , jotka tapahtuivat lumisissa tai jäisissä olosuhteissa. (Onnettomuusautojen, jotka tutkittiin) varustukseen ei kuulunut ESC-ajonhallintaa.

Toinen rinnakkaistutkimus vertaili autoja ESC:n kanssa ja ilman sitä.
(Näitä onnettomuuksia, jotka aiheuttivat henkilövahinkoja) Ruotsin poliisi kirjasi yhteensä noin 12250 kappaletta vuosina 2003-2010.
(Todettiin, että ESC on vähentänyt) talviajan henkilövahinkoja noin 30 prosenttia. Erityisesti äkilliset auton hallinnan menetykset vähenivät.

Auton joutuminen äkilliseen luistoon oli yleisin talviajan onnettomuustyyppi myös (kun käytetään nastarenkaita) . (Kun ajetaan kitkarenkailla) se oli kuitenkin paljon yleisempää.

(Kitkarenkaat, jotka on tarkoitettu pohjoisiin oloihin) osoittautuivat turvallisimmiksi kuin Keski-Euroopan teille tehdyt kumit.
Trafikverket suosittaa, että kitkarenkaita ei käytettäisi ilman ESC:tä. ESC-autoissa rengasvalinnalla ei kuitenkaan ole yhtä suurta merkitystä.

Lähde: ESS 18.10.2010