Lauseenvastiketehtävä

TEE LAUSEENVASTIKE TAI PARTISIIPPI

(Kun [hän] väsyy = ) ihmisestä tulee hankala. Asiat alkavat vaikuttaa mutkikkailta ja mikään ei onnistu. Yksinkertaistenkin asioiden tekeminen on haastavaa. (Jotta saisi = ) lisää voimia, väsyneen ihmisen pitäisi voida levätä. (Jotta oppisi =) jakamaan voimiaan paremmin, (pitäisi oppia = ) ajanhallintaa. Onko sinulla (jotakin, mitä pitäisi oppia = ) tässä?
(Jotta pääsisi = ) eteenpäin elämässä, pitäisi aina välillä pysähtyä arvioimaan sitä, missä mennään. Tiedän (että moni sinnittelee = ) elämässään siinä rajalla, jaksaako vai ei. Meillä on monenlaisia (koneita, jotka helpottavat elämää =) , mutta kuinka moni meistä (kokee, että elää = ) arkipäivää kuin leikiten?
(Jotta [hän] pysyisi) hyvässä kunnossa, pitää ulkoilla ja liikkua joka päivä. (Kun kunnon on annettu) romahtaa sitä on vaikea saada takaisin. (Uskon, että hyvään ja terveelliseen ruokaan kiinnitetään) yhä enemmän huomiota tulevaisuudessa. Tiedän (että oikea ruokavalio auttaa) terveyden ylläpidossa. (Jotta voisi nauttia = ) elämästä ja (jotta jaksaisi = ) tehdä (asioita, jotka kiinnostavat itseä = ) , on syytä pitää kiinni pienistä tärkeistä asioista. Mitä ne ovat sinun elämässäsi?

© Salpaus 2010 / MA